måndag 4 augusti 2014

Sanfrid´s

Besökte vårt midsommarparadis under veckan som gick. Lite försenade kan man tycka, men bättre sent än aldrig. Första gången på sådär 15 år som vi missade midsommarfirandet i Emas, Terjärv. Och det var nog bara vårt eget fel. Stående inbjudan har vi den stora förmånen att ha. Hade just kommit hem från mc-resan då och ville vara hemma och som ni kanske minns, årets midsommar var faktiskt kallare än julafton. 

I början var det som mest tre familjer med tio barn som firade midsomrarna här. Långbord fyllda med massor av olika maträtter, övernattning i husvagnar, simning, lekar, musik och bastubad. Antalet firare har minskat under årens lopp. Nu är det bara värdarna Eva och Mikael, gubben och jag som firar i all enkelhet. På den tiden var det bara ett sommarställe för Eva och Mikael också. Nu bor de här året om.

Att inte komma hit till denna fantastiska plats åtminstone en gång varje sommar skulle vara otänkbart. Blev som sagt i andra former än vanligt i år. Helt andra faktiskt. Blev lite arbete... Tänka sig... Vi passade nämligen på att be Mikael fixa till några stolar åt oss.





Här, i denhär vacka byggnaden, har de nämligen gömt ett snickeri. Kamouflerat till ett gammalt fähus. Det är nästan en kopia av det gamla uttjänade fähuset som fanns här förr.  Sanfrid´s.



Inga kossor här inte. Bara moderna snickerigrejor och väldoftande virke. Och så de kreativa, påhittiga och duktiga snickarna såklart. 



Inte fy skam för utsikten genom fönstren...



... där blomlådorna som Eva snickrat hänger på utsidan. Alldeles fulla med blommor. Finns så mycket vackert att njuta av här.



Som vackra blombänkar med fina stilleben. Ser ni kaffekopparna?!





Roliga detaljer. Massor med snickarglädje. 



Det vackra huset


och så sjön såklart. Här står vårt tillfälliga "hus" parkerat. Parasiterna i paradiset, som gubben sa... :)



Ibland kan man få en liten utskällning, men det är inte så allvarlig menat. Pussarna man får efteråt bevisar motsatsen. 


Kommer man hit , som vi gjorde, med en hög med stolskelett











förvandlas de i ett huj till stolar. De ska vi ha i växthuset. Berättar mera om det en annan gång.





Trädgårdsstolar är deras huvudsortiment. Än så länge... Man kan aldrig veta vad de hittar på, för ideér har de minsann. Mera och bättre bilder och kontaktuppgifter finns på deras sida på facebook, ifall ni blev intresserade. Roliga småsnickerier lagar de också. Brickor, korgar, flaskställningar osv
Och på söndagskvällarna förvandlas snickeriverkstaden till musikverkstad! Då samlas dethär gänget och filar på sina verktyg. Snacka om mångsidighet! 

Helt fantastiskt vilka gömda paradis det kan finnas i de små byarna på landet, in the middle of nowhere. Lycklig att vi får ta del av denhär platsen. Tack!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar